• Nieuwe familie

Nieuwe familie

Wim Fischer maakt midden jaren 90 een deal met de Joodse vastgoedhandelaar Mo-zes Staszewski uit Amsterdam. Het vastgoed van Maison Louis (de vier winkelpanden) zal door beiden worden beheerd en ontwikkeld.

Wim Fischer maakt midden jaren 90 een deal met de Joodse vastgoedhandelaar Mo-zes Staszewski uit Amsterdam. Het vastgoed van Maison Louis (de vier winkelpanden) zal door beiden worden beheerd en ontwikkeld. Als Fischer tegen zijn pensioen loopt, staan zijn kinderen niet te trappelen om de zaak over te nemen. In 2007 neemt Paul Colson samen met zijn zoon de zaak over van de familie Fischer.

De panden aan de Grote Staat worden in datzelfde jaar grondig gerenoveerd door Stas-zewski en Fischer. Er wordt gerekend op een jaar, misschien anderhalf. Maar het loopt anders. Terwijl Maison Louis naar een tijdelijke locatie aan de Grote Gracht in Maastricht verhuist, lopen de verbouwingen enorme vertraging op. Paul en Richard Colson kiezen daarom eieren voor hun geld en betrekken in 2011 een net opgeleverde winkel aan de Stokstraat. "We zijn blij dat we nu hier zitten," vertelt Richard Colson. ,,Vroeger was de Grote Staat een echt chique straat, maar nu is het de winkelstraat van de grote ketens, zoals Sting, Cool Cat en WE. Daar pasten we niet meer tussen. Daarom zijn we blij met deze plek, waar meer ruimte is voor authentiekere winkels."

In april 2013 werd Grote Staat 37 opgeleverd aan het kledingmerk G Star. De andere panden stonden tot voor kort nog vol bouwmateriaal, in plastic verpakte roltrappen en werkbanken, maar inmiddels heeft de nieuwe huurder, het Spaanse merk Mango, er de deuren van haar megastore geopend. Tijden veranderen, maar de winkel van Louis Foijer staat elders in Maastricht nog fier overeind.