• ONTDEK GANT X 24 UUR VAN LE MANS
  • ONTDEK GANT X 24 UUR VAN LE MANS

ONTDEK GANT X 24 UUR VAN LE MANS

Gant staat op het punt om een historische samenwerking aan te gaan met het iconische 24 uur van Le Mans. Deze zomer lanceren wij een collectie die het erfgoed en de geschiedenis van onze beide organisaties weerspiegelt, vol grafische prints en preppy details.

Gant staat op het punt om een historische samenwerking aan te gaan met het iconische 24 uur van Le Mans. Deze zomer lanceren wij een collectie die het erfgoed en de geschiedenis van onze beide organisaties weerspiegelt, vol grafische prints en preppy details.Gant staat op het punt om een historische samenwerking aan te gaan met het iconische 24 uur van Le Mans. Deze zomer lanceren wij een collectie die het erfgoed en de geschiedenis van onze beide organisaties weerspiegelt, vol grafische prints en preppy details. Hoog tijd om ons te verdiepen in het verhaal van 24 uur van Le Mans - en in het bijzonder het jaar 1949, toen Gant het licht zag en de race zijn historische comeback maakte. Tijdens de Gant X Le Mans samenwerking, die drie jaar loopt (2017-2019) is Gant de officiële outfitter.

Ruim 500 mensen (zowel crew als racers) zullen tijdens de race de Gant x Le Mans collectie dragen. Dit zorgt voor een grote zichtbaarheid rondom de main area van de race. Een jarenlange traditie tijdens de Le Mans race is om de kleur blauw te dragen. Daarom wordt onze klassieke Hamptons Blue (lichtblauw) uitsluitend gebruikt voor de crew outfits, waardoor ze een herkenbare maar klassieke Gant look hebben.

We kennen het 1949 als het jaar dat Bernard Gantmacher’s zonen Gant in New Haven oprichtte. 1949 is tevens ook het jaar dat de 24 Uur van Le Mans verieuwd is. De naoorlogse jaren waren het startpunt voor een nieuwe toekomst. De Gant x Le Mans collectie is geinspireerd door dit jaar, en een eerbetoon aan de zonen van Bernard en aan de vernieuwde Le Mans Race. De kleuren die voor de collectie gebruikt worden zijn klassieke Gant kleuren; tinten van blauw en grijs gecombineerd met rood en wit geven een fris palet.