• James

James“Mijn voorliefde is toch altijd uitgegaan naar mij zoveel mogelijk bezig te houden met het helpen en adviseren van klanten.”

Als kind ben ik echt in centrum van Maastricht opgegroeid, waar mijn opa en oma een hotel hadden op het Vrijthof en mijn vader een schoenenzaak in de Hoenderstraat. Maar nadat ik van school af kwam wilde ik weleens wat zien van de wereld en net voor mijn 18de verjaardag heb ik mij aangemeld bij de koninklijke marine. Van 1974 tot 1980 heb ik toen met veel plezier bij de marine gewerkt en grote delen van de wereld gezien. Uiteindelijk werd ik in mijn diensttijd aangesteld als hofmeester, waar mijn stiptheid en oog voor detail goed van pas kwamen.

Na mijn diensttijd vond ik het wel weer tijd om terug te keren naar mijn roots in Maastricht en ben ik vrijwel direct in de modebranche terecht gekomen. Sindsdien heb ik voor diverse modewinkels langere periodes gewerkt zowel op de vloer als ook achter de schermen als shopmanager. Maar mijn voorliefde is toch altijd uitgegaan naar mij zoveel mogelijk bezig te houden met het helpen en adviseren van klanten.

Toen de modezaak, ‘Drielsma Mannenmode’, waarvoor ik al enige tijd werkte in 2009 ging stoppen ben ik onmiddellijk bij Maison Louis, dat bij mij te boek stond als een gerenommeerde herenmodezaak, gaan solliciteren. Dit zonder dat ik van te voren wist dat ze bij Maison Louis net op dat moment tijdelijk personeel zochten vanwege de geplande verbouwing van het pand in de Grote Staat. Al snel had ik het gevoel mijn plaats echt gevonden te hebben bij deze authentieke Maastrichtse winkel en dit bleek gelukkig wederzijds te zijn want mijn tijdelijke baan is, tot mijn vreugde, omgezet geworden in een vaste baan waar ik nog iedere dag met veel plezier naar toe ga.